Paw Patrol: Grand Prix – A Mancs őrjárat Mario Kartol

Szerző: Game One Admin

2022.10.06.

Egy újabb Mario Kart klón érkezett, ezúttal a Mancs őrjárat kutyusai pattannak a volán mögé és robogás közben szétszivatják egymást különböző power-uppokkal. A Paw Patrol licenc bármilyen műfajt képes kiszolgálni, de a gokartos egymás elleni versengés kifejezetten jól áll a blökiknek és sikerült a célközönséghez igazítani a megvalósítást is.

Az Outright Games és a 3DClouds csapata egy újabb alibi játékot vakart ki magából a Mancs őrjárat brand alatt, csak ezúttal a platformozós kutyuskázást félretették és a versenyzést helyezték előtérbe. Az alapokra fektettek komolyabb hangsúlyt a tartalmassággal szemben, de ne szaladjunk ennyire előre, mert a Multiversus is elsőre kevésnek tűnik, mint pelenkában a higiénia, pedig idővel egészen meg lehet találni az értelmét.

A Paw Patrol: Grand Prix leginkább a közösségi élmények terén próbálja eladni magát, a multiplayeres szórakozással lehet elérni a legjobb hangulatot a haverokkal egymást szivatva. A legfájóbb pedig, hogy nincs is nagyon más értékelhető játékmód, indíthatunk sima gyorsversenyeket, lenyomhatjuk az oktató módot vagy magunk állíthatjuk be a pályát és a karaktert a Custom Race lehetőséget választva. Fájó, hogy sztori orientált megközelítés nem jellemzi a mancsos Grand Prixet, mindössze egy versenysorozatot kapunk Adventure Mode néven, amiben egymás után pakoltak egy kis alibi szituációval megtámogatott versenycsomagot.

A kutya fáját neki

A játékmenetben sem találni különösebb, vagy eddig nem látott megoldásokat. „Száguldunk” (a tempó nem tépi le az arcunkat) és megpróbálunk mindent bevetni, hogy első helyen érjünk célba, legyen az gyorsítómező, levágás, vagy saját sebességnövelő adottság. Az elsőknek azonban fel kell készülniük a sereghajtók rosszallására, amit a felszedhető power-upok bevetésével tudnak kifejezni. Vizes lufit, hógolyót, lassító pitét és a látást zavaró konfettit vethetünk be (sebességünket turbókkal növelhetjük), de van minden kutyusnak egyedi képessége is, amit a kutyakeksz csontokat habzsolva tudunk feltölteni. Skye helikopterét tudja felturbózni, Ryder pedig pajzzsal védi magát, míg más tornádókkal lökdösődik. Itt is működik a rendszer, simán megesik, hogy a célegyenesben találnak be és bukjuk a győzelmet.

A 17 pályás Adventure Mode nagyon lapos egyjátékos szórakozást ígér, két óra alatt kivégezhető, így leginkább gyakorlásként és a pályák megismeréseként funkcionál mindössze a Pup Cupért folytatott küzdelem. A rendelkezésre álló 12 különböző nyomvonalú pálya is mindössze négy helyszínből táplálkozik, az Adventure Bay, a Dzsungel, a tengerpart és a havas közeg is eléggé lerágott csontok, de a számos gyorsítómezőnek és a felszedhető power-upnak hála eléggé izgi menetek részesei lehetünk. Mindegyik helyszín a meséből ismert, így a télies terepet a gyerkőcök ismerni fogják, mivel ez Jake Snowboardos üdülője.

Pedált taposó tappancsok

Az önfeledt szórakozást a 4 fős helyi multiplayer biztosítja és tényleg odafigyeltek a családi élmények maximumon tartására, ugyanis még egy önvezető módot is kapcsolhatunk, ha a család legfiatalabb tagja is csatlakozni akar a mókázáshoz. Ilyenkor a kis bogyókának finoman terelgeti a verdáját a gép, ezzel imitálva számára az azonos játékélményt. Igazán azok a szülők fogják ezt a funkciót értékelni, akiknek van 3-4 év körüli csemetéjük is a nagyobbak mellett.

Mancs őrjárat animációs sorozat kutyijai mind itt vannak az ismert járgányaikkal, nyilván Ryder is és folyamatosan feloldhatjuk az olyan kedvenceket is, mint Rex vagy Everest és Humdinger polgármester is igyekszik a legváratlanabb szituációban kellemetlenkedni. A szereplők többségükben az eredeti szinkronhangok orgánumán szólalnak meg, így az audio részlegre nem sok panaszunk lehet.

Grafikailag kedves, aranyos rajzfilmszerű, pont olyan, mint amilyennek egy Paw Patrol játéknak lennie kell. A részletekre már nem lehet büszke, a pályák kicsit fantáziátlanok és kopárak, de a vizes aszfaltos veretés azért egészen jól tud mutatni. A szétloccsanó vizes lufik vagy a konfetti felhő is látványos, persze gyerekjáték szinten, nyilván a négyfős osztott képernyő miatt, nem effektezték agyon a cuccot.

 

Összegzés

A Paw Patrol: Grand Prix kapcsán a fejlesztő egy morzsányit sem erőltette meg magát, azt kapták a rajongók, amit maga a címe is sugall, és még egy vicces, idétlen játékmóddal sem többet. Nincs benne semmi különleges, leszámítva azt, hogy a Mancs őrjárat szereplőivel versenyezhetünk, még az egyjátékos módként eladott Adventure Mode is mocskosul unalmas, fantáziátlan és izzadságszagú. Nyilván nincs mit tenni, ha a palánták szeretnek kockulni kicsit és még a Paw Patrol is favorit náluk, akkor gondolkodás nélkül be kell rá ruházni, mert néhány órára vásárolhatunk ezzel magunknak egy kis nyugalmat. Ha nekünk is játszanunk kell, akkor már kellemetlenebb a szitu, mert az igazi kockák inkább aprítanának a Metal Hellsingerrel, a God of War Ragnarökkel vagy egy jó kis indie retró őrülettel, a Prodeussal. Kezeljük a helyén és gyorsan felejtsük el, reménykedjünk benne, hogy az aprónép évekig gyűri majd.

Pozitívumok

Negatívumok

0 %
Szerkesztőnk értékelése

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5