A japánok konzolján fut legszebben a varázslatos Hogwarts Legacy

Szerző: Game One Admin

2023.02.21.

A tesztek szerint a japánok konzolján fut a legsimábban és a legmagasabb képfrissítéssel az elképesztően népszerű Hogwarts Legacy. Kiderült az is, hogy mi az indoka ennek a különbségnek a többi platformmal szemben.

Hatalmas siker lett a Hogwarts Legacy, amelynek a témája igazán betalált szinte minden korcsoportnak. A megvalósítással is csak kisebb gondok lettek. A játék alapvetően szépen fut, ahol kiadták, PC-n azonban bőven van még mit reszelni rajta. Legtöbbször nagyon alacsony mind a CPU, mind a GPU kihasználtsága. Nem segít ezen a másolásvédelmi rendszere sem, a DENUVO ugyanis viszonylag sok erőforrást használ fel.

Konzolokon nem tapasztalunk ilyet, azonban azt az érdekességet lehet megfigyelni, hogy az erősebb Xbox Series X-en rosszabbul fut az alkotás, mint a gyengébb PS5-ön. Nagyjából ugyan azt a vizuális minőséget kell elképzelnünk a két masina esetében, azonban a japánok gépén sokkal egyenletesebb a teljesítmény. Ez már tényleg közel van a stabil 60 FPS-hez performance módban.

Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy amíg a Microsoft gépe rendelkezik ugyan az erősebb grafikus feldolgozóval, addig japánok konzoljának gyorsabb az SSD-je tovább az IO rendszere. Ezzel stratégiai előnyt tud kiharcolni, hiszen tud takarékoskodni az erőforrásaival sokkal jobban. Így lett tehát a PS a legjobb platform a varázslós kaland kipróbálására.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5