Kena: Bridge of Spirits – Túlvilági szellemvezér

Szerző: R4bbit

2021.08.12.

Tavaly augusztusban leplezték le az Ember Lab kifejezetten látványosnak ígérkező akció-kalandjátékát, amely a Pixar animációs filmeket megidéző látvánnyal szinte azonnal megvett bennünket. A játékban Kenát (kéjnát) a lelkek fiatal védelmezőjét alakíthatjuk majd, akinek feladata a természet egyensúlyának visszaállítása lesz, miközben azt is ki kell derítenie mi történt száz évvel korábban egy elhagyott faluval.

A kétezer-kilencben alapított Ember Lab mindössze tizenöt állandó munkatársat foglalkoztat. A Mike és Josh Grier vezette stúdió kezdetben animációs projekteken dolgozott, legismertebb munkájuk a The Legend of Zelda: Majora’s Mask alapján készített Terrible Fate című rövidfilm. A játék központi alakja a címszereplő Kena, aki képes kapcsolatba lépni a szellemekkel. Bár nem kapunk teljesen nyitott világot, azért a felfedezésre nagy hangsúly kerül, a fejlesztők megfogalmazása szerint „szabad lineáris élményben” lehet részünk. A játék kitalált világát több keleti helyszín (pl. Japán és Bali) ihlette, a különböző helyszíneket egy elhagyatott faluból kiindulva járhatjuk be. A bemutatók alapján nem leszünk teljesen egyedül az utazások során, ugyanis a ROT névre hallgató apró lények, mindenhova elkísérnek bennünket. Az apróságok nemcsak cukik, hanem hasznosak is… számos olyan feladatot kapunk majd, amiket csak a segítségükkel tudunk teljesíteni.

Kena-Bridge-of-Spirits

A felfedezés és rejtvényekre építkező akadályok mellett bunyózni is fogunk, Kena egyszerűbb és összetettebb védekező és támadó kombókat is használhat, illetve botjából íjat is tud majd fabrikálni. Kena a korai változatokban nyolc-kilenc éves volt, azonban az alkotók úgy érezték, hogy a cselekmény érettebb főszereplőt igényel. Eredetileg kevesebb harci képessége volt, főként ügyességére és ROT barátaira támaszkodott. Szintén érdekesség, hogy a karakter eleinte hosszú köpenyt viselt, azonban ez az animáció során nem festett jól, ezért aszimmetrikus ruházat mellett döntöttek. A játékban felbukkanó szimbólumokat a japán és délkelet-ázsiai kultúrák ihlették.

Kena-Bridge-of-Spirits

A fejlesztést a csapat Unity motorral kezdte, amit azonban elég hamar a negyedik generációs Unreal motor váltott. A művészeti munkákban komoly részt vállalt a Sparx animációs stúdió, akik a csodálatosan festő világ kialakításán dolgoztak. A játék PS4 és PS5 konzolokra is elkészül, utóbbi esetében több megjelenített karaktert, valamint még fejlettebb vizuális prezentációt ígérnek a készítők. Bár a játék az eredeti elképzelések szerint a PS5 egyik nyitócíme lett volna, sajnos a járvány ezúttal is bekavart, ezért a végső simításokat otthoni környezetben kellett befejezni. Kena kalandja az ígéretek szerint márciusban kerülhet a boltokba, az említett konzolok mellett az EPIC rendszerén keresztül asztali gépekre is elérhető lesz.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5