Razer Wolverine V2 Chroma – Ezzel sosem veszíted el a kontrollt

Szerző: Game One Admin

2021.09.18.

A Razer kapcsán már kívülről fújjuk, hogy gamerek készítik a legtökéletesebb és legprofesszionálisabb perifériákat az igazi gamereknek. 2021-ben kifejezetten aktív a kaliforniai vállalat, ezúttal a konzoljátékosokat pécézte ki magának, azon belül is a Microsoft felhasználóit. Egy új kontrollerről rántották le a leplet, amit a legjobb PC-s perifériák évtizedes kutatásai és fejlesztései során szerzett tapasztalatok alapján terveztek meg.

A parasztvakító marketing duma után pedig lássuk is a drágaságot és a részleteit a Razer Wolverine V2 Chromanak. A Razer szerint a jelenleg piacon lévő kontrollerek közül ez a most elérhető leggyorsabb, ugyanis ennél alacsonyabb válaszidővel semelyik konkurens sem kommunikál és a Razer Mecha-Tectile szuper érzéken kapcsolóit építették bele (ja, és a D-Pad is ku*va gyors), illetve a stabilitás érdekében vezetéken (a Chroma vezeték nélküli módban is használható) keresztül csatlakozik. Technikailag úgy érték el a rendkívüli gyorsaságot, hogy a hagyományos kontrollerekhez képest 3 millió lenyomásra tervezett kapcsolóknál 35%-al (0,65mm) csökkentették a működési távolságot. A Chroma nem kevesebb, mint 6 plusz gombbal lett felvértezve (M1-M6). Az M1 és M2 a kontroller felső részére az RB-RT, valamint az LT-LB csoportok közé próbálna beékelődni, míg a maradék négyesünk a kontroller hátulján ravasz formában érhető el.

A Razer mérnökei kiszaszerolták, hogy nem mindegy teljesítmény tekintetében, hogy milyen felületet mozgatnak a hüvelyujjaink. Így a rövidebb domború stickekkel gyorsabbak lehetünk Shotgun vagy SMG fegyverekkel, míg a magasabb egyenes felületűvel pontosabbak lehetünk, ha mesterlövészkedünk. A Triggerek kaptak egy-egy csúszó kapcsolót, amivel állíthatjuk a parancs kiadásához szükséges mozgási távolságot, azaz mondjuk FPS játékoknál bekapcsolt állapotban kisebb utat megtéve gyorsabban és több parancsot adhatunk ki, míg kikapcsolva tökéletesen élvezhetjük a versenyjátékokat. A Razer applikációjával testreszabhatjuk a gombjait, állíthatjuk az érzékenységeket és még a világítási paraméterekkel is eljátszhatunk.

A Chroma mellett elérhető egyébként egy sima Razer Wolverine V2-es verzió is, ami nélkülözi a hátsó 4 plusz ravaszt, nem tud RGB fényorgiát, nem kör alakú a D-Pad, nem cserélhetjük az analóg karok bütykeit és fixen csak vezetékes módban használható.

A célközönség a PC-s, Xbox Series X/S és Xbox One felhasználókon belül, a profi szintre ácsingózó játékosok halmaza, ugyanis a három kígyós gyártó azt állítja, hogy a Wolverine V2 Chroma segíti őket a következő szintre jutni. Hát…, hiszem ha látom, de gyanítom, hogy nem látom, mivel 159 eurós (57000 forint) fogyasztói árat nem az ilyen egyszeri gamerkének találták ki.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5