Samsung Odyssey G5 – A család legújabb tagja

Szerző: R4bbit

2021.10.18.

A Samsung Odyssey család legfiatalabb tagja értelemszerűen a játékosokat fogja célkeresztbe, gyakorlatilag a nyáron bemutatott modell, jobb megjelenítést és teljesítményt ígérő változata.

Az újabb változat harminckét hüvelykes, 21:9 képarányt kínáló IPS kijelzőt kapott. A panel natív felbontása 2560 x 1440 képpont, amihez egy ezredmásodperces válaszidő, valamint 165 Hz frissítési érték tartozik. A készülék támogatja az AMD FreeSync Premium (45-165 Hz között) technológiáját. A maximális fényerőt 350 nitben határozták meg, azonban a HDR tartalamak megjelenítése során akár 400 nitre is számítani lehet. Utóbbi azt jelenti, hogy a monitor megkapta a VESA DisplayHDR 400 minősítést. A betekintési szög (178 fok) változatlan, azonban a színhűséget sikerült javítani, ezúttal 99 százalékos sRGB színtér lefedettséget kapunk.

A monitor megkapta a termékvonalra jellemző OSD rendszert, amiben most is dedikált kapcsolók és négyirányú joystick segítségével lehet szörfözni. A kijelző természetesen dönthető és forgatható, ahogy a magasság állítására is lehetőség van, plusz már pivot mód is elérhető. A bemeneteket egy HDMI 2.0, valamint egy DP 1.2 konnektor képviseli, fejhallgató csatlakozó is van, azonban az USB interfészről le kell mondani, ahogy beépített hangszórók sincsenek. Az Odyssey G5 S32AG52 hivatalos ára egyelőre nem ismert.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5