Januárban jön a God of War PC átirata

Szerző: R4bbit

2021.10.26.

A Sony sokak örömére folytatja sikeres exkluzív játékainak PC portolását, ahogy az nyilván ismeretes legközelebb Kratos teszi tiszteletét az asztali gépeken. Érdekesség, hogy a God of War átiratán nem a közelmúltban felvásárolt Nixxes Software, hanem a főként bedolgozó státuszt vállaló, kanadai Jetpack Interactive dolgozik.

A döntés hátterében valószínűsíthetően az áll, hogy a munkát még a Nixxes felvásárlása előtt megkezdték és a Sony nem akart magának bekavarni, egy újabb stúdió hadrendbe állításával. További érdekesség, hogy a játék az elsők között fogja támogatni az Nvidia Deep Learning Super Sampling (DLSS) szabványát, aminek kihasználásához az RTX 2000/RTX 3000 sorozatba tartozó grafikus kártyákra lesz szükség.

Az eljárás gépi tanulási algoritmusokat használ, folyamatosan monitorozza és elemzi az alacsonyabb felbontású részleteket, majd felskálázza azokat. A valós idejű folyamat során nem csupán a hiányzó részletek automatikusan kiegészítése történik meg, hanem pl. élsimítással az általános megjelenítés is finomításra kerül. A hír azért is izgalmas, mert a Sony régóta elkötelezte magát az AMD mellett, többször bevédte annak FSR-rendszerét.

A készülő God of War átirat minimális és ajánlott gépigénye egyelőre (hivatalosan) nem ismert, de azt már megerősítették, hogy a 21:9 képarányt támogatni fogja a port. A DualShock 4 és a DualSense kontrollerek natív támogatása is biztos, arról viszont még nincs infó, hogy utóbbi extráit ki lehet-e majd használni? A Sony több grafikai finomítást is beígért, arról azonban még nem esett szó, hogy a renderelési eljáráson is javítottak, vagy csupán a gyengébb vasakat támogató beállításokra utaltak. Mivel a kiadó a jövőbeni terveiről csak érintőlegesen beszélt nem tudni, hogy a Nixxes Software melyik játékon dolgozhat először, de sokan a mostanában sokat emlegetett Bloodborne-ra szavaznak.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5