Villámgyors monitor a XIAOMI műhelyéből

Szerző: R4bbit

2021.11.07.

A közelmúltban leleplezett készülék külső tekintetében ismerős lehet, ami persze nem véletlen, hiszen egy év közepén piacra dobott modell 240 Hz-es változatáról van szó.

Az XMMNT245HF2 típusjelzéssel megkülönböztetett 24.5 hüvelykes modell FHD felbontású IPS panelt kapott. A már említett frissítési érték mellett, egy milliszekundum válaszidőre lehet számítani, 1000:1 kontrasztarány és 400 cd/m2 fényerő mellett, utóbbit a DisplayHDR 400 tanúsítvány igazolja. A támogatott technológiák közül az AMD FreeSync Premium került kiemelésre, ezen felül kilencvenöt százalékos DCI-P3 lefedettséget említ a specifikációs lap.

A kijelzőt három oldalról egészen vékony káva határolja, amivel a hasznos megjelenítési felületet igyekeztek maximalizálni. A talp és az állvány alumíniumból van, utóbbi a kábelek elvezetésére is lehetőséget biztosít. A panel dönthető, ahogy elforgatásra és a magasság beállítására is lehetőséget kapunk. Az új idők elvárásainak megfelelően a monitor HDMI 2.1 konnektort is visel, tehát a friss konzolgeneráció kiszolgálására is alkalmas, ezen felül DisplayPort 1.2 aljzatot és fejhallgató-csatlakozót (3.5 mm) is találunk. A készülék első körben Kínában lesz elérhető (november közepe) az európai premier egyelőre nem ismert. A Xiaomi újdonságáért előre láthatóan 250 dollárt kérnek majd.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5