Call of Duty – Vanguard: Zombie mode – Félkészen rohadó náci élőholtak

Szerző: Game One Admin

2021.11.18.

Az idei Call of Duty nem rengette meg a világot, ezt már kijelenthetjük, a kampányával világviszonylatban egyöntetűen elégedetlenek voltak a sajtós munkatársak, és nagyobb baj, hogy a Sledgehammer Games a játék többi építőeleme kapcsán sem tudta kivágni a rezet. Erre pedig legjobb példa, hogy a cikkünkben jelenleg tárgyalt Zombi módot sem sikerült időre összehozni és egy tákolmánnyal próbálták lekötni az élőholtak alvadt vérére szomjazó játékosok elvárásait.

 

A történet szerint a lengyelországi Moroszkóban 1944-ben a náci Die Wahrheit SS ősi leletekre bukkant és aktiváltja a ciklotront (Projekt Endstation), így a Dark Aether dimenzióból szépen átlibbennek a legszemetebb entitások. Így hajtja uralma alá a Kortifex the Deathless nevű dög a Die Wahrheit SS parancsnokát, Wolfram Von List Oberführert, aki ezáltal képes lesz a holtak feltámasztására. A parancsnok démonológusa, Gabriel Krafft professzor vészjelző segélykérése célba talál és a különleges erők operátoraiból álló csapatot vezényelnek ki Kortifex és zombiserege megfékezésére. A doki az oldalunkra állva a csapat minden tagjának biztosít egy Dark Aether entitást, akiknek a legnagyobb vágya, hogy keresztbe tehessenek Kortifexnek (Saraxis the Shadow, Inviktor the Destroyer, Norticus the Conqueror és Bellekar the Warlock).

A megjelenésre Der Anfang néven egy nagyon apróka mókát gyurmáztak csak össze nekünk a fejlesztők Zombie mód címén, ugyanis a Sztálingrádi pálya egyik házak között húzódó tere adja az alap helyszínt, egyfajta HUB ként funkcionál, ugyanis itt tudunk a fegyverekkel machinálni, erősebb páncélokat kraftolni és más extra képességnövelő szérumokkal feltöltekezni, vagy esetleg próbára tenni a szerencsénket a Mystery Boxnál, mielőtt megindulnánk egy almisszióra az egyik portálon keresztül. A portálok midig egy újabb, néhány szobából álló területre visznek, ahol pár perces rövid feladatokat kell teljesítenünk. Vissza kerülve Sztálingrádba újabb elzárt területek tárulnak fel előttünk, ezzel újabb fejlesztéseket lehetővé tevő gépeket érhetünk el és szépen indulhatunk is a következő portál kifarmolására.

Agyon rohasztott Zombi mód?

A Pack-a-Punch gépek mellett újdonság az Altar of Covenants megjelenése, ahol újabb buffokat tudunk aktiválni magunknak a siker érdekében. Érdemes figyelni, mert a leterített dögök is hátra hagynak pár hasznos holmit, sőt a portálozás közepette lesz olyan feladat, ahol a megjelenő oltárokat kell aktiválni a zombikból kilődözött rúna kövek összegyűjtésével (Harvest). Hasonlóan érdekes feladat, mikor egy lebegő fejet (Aether Orb) kell kísérnünk és lehetőleg a vonzáskörzetében maradva védelmezni, míg el nem éri a célállomását (Transmit). A zombik között még nincs sok speciális fajta, egyelőre egy robbanós egységgel és egy mini-boss szerű páncélozott géppuskás állattal (Sturmkrieger) futhatunk össze.

A sötét helyszínek még a grafikai minőséggel való villogást sem igazán támogatják, vagyis tökéletesen lehetne vakítani fényhatásokkal, de valahogy ezzel nemigazán éltek a fejlesztők. A látvány csak az átlagot hozza, ahogy maga az egész Zombi mód is csak egy minimál móka, egy izzadságszagban született kényszer projekt. Viszont az nem lehet elvitatni, hogy még mindig szórakoztató az állandó fejlesztegetés és a különböző extrém stukkerek használata. Ha tényleg csak néhány hétről vagy hónapról van szó, és teljesértékű játékmóddá bővítik, akkor egyfajta bemelegítésnek elfogadjuk és bizakodva várjuk a szokásos zombi módot forradalmasító nagykalandot. Álmodik a nyomor? 😊

Összegzés

Jelen formájában nem nagyon lehet véleményt alkotni a Zombie módról, mivel nincs igazán még miről beszélni. A korábbi eszköz gyűjtögetős és adott helyen továbbjutást segítő használatukra építő formulára is ráférne már a vérfrissítés, de talán nem egy ilyen nagymértékű visszalépésre vágynánk. Persze, vegyük figyelembe, hogy a csúszás elkerülése végett összeraktak egy kisebb, de működő formulát, hogy amíg a végleges verzió megszületik, azért addig is lehessen irtani a nácikák rothadt verzióit. Amint megérkezik a frissítés, azonnal újra elővesszük, viszont addig ebben a formájában ez csak egy egyértelmű fércmunka.

Pozitívumok

Negatívumok

0 %
Szerkesztőnk értékelése

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5