Videojátékon dolgozik Peter Jackson vizuális stúdiója

Szerző: R4bbit

2021.11.24.

Az új-zélandi illetőségű WETA Digital trükk-céget a kilencvenes évek közepén alapították. A társaság eleinte filmeken dolgozott, majd tíz évvel ezelőtt a játékkészítésbe is belekóstolt.

A WETA körül az elmúlt időszakban kicsit felgyorsultak az események, ugyanis a stúdió mintegy 1.6 milliárd dollárért éppen a közelmúltban vándorolt át Unity Technologies tulajdonába. Az üzletnek komoly hatása lehet a játékpiacra, ugyanis a WETA által birtokolt tudásból, tapasztalatból és technológiából a jövőben már nemcsak a filmes és tévés produkciók, hanem a szórakoztatóipar más szegmensei is profitálhatnak majd. A társaság a jövőben a Unity felügyelete alatt, de függetlenül (WETA FX néven) tevékenykedhet, a többségi tulajdonos továbbra is Peter Jackson, ahogy a felső vezetői posztokon sem nagyon lesz változás.

A csapat egy új álláshirdetés szerint valami nagyobb dobáson dolgozik, egy olyan játék alapozásába kezdtek ami „világszerte örömöt fog szerezni a rajongók számára”. Konkrétumok egyelőre nincsenek, de a feltételezések szerint egy olyan film adaptációjáról lehet szó, ami a múltban nagy sikert aratott. A játéknak párhuzamosan PC és konzol változata is készül, tehát nem exkluzív címről lehet szó, minden esetre a vállalat korábbi filmes munkái (pl. X-Men, King Kong, Avatar és Alita) bizakodásra adnak okot.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5