MATCHO – Nem hétköznapi hős

Szerző: R4bbit

2022.03.31.

Érdekesnek ígérkező játékon dolgozik a cseh FiolaSoft Studio, amiben a belső nézetes zsáner keveredik a párosítós logikai és platform elemekkel.

A történetet nem gondolták túl a srácok. Adott egy Max nevű fickó, aki egy rejtélyes betegségben szenved, ezért élettere a gyógyítását vállaló laboratóriumra korlátozódik. Egy unalmas napon azonban idegenek érkeznek a Földre, Max pedig betegsége mellékhatásaként jelentkező képességeit kihasználva felveszi velük a harcot.

A játékmenet egyik fő eleme az ún. martch-3 játékokat idézi, három (vagy több) azonos színű elemet (esetünkben robotokat) összekapcsolva juthatunk előre. A gömböcöket akaratunk segítségével mozgathatjuk, amennyiben sikerül azonos színűket egymáshoz rántani, azok megsemmisülnek. A kihívást az adja, hogy mindezt belső nézetből és valós időben kell megvalósítani, tehát elég sok minden múlik a gyorsaságon, mindezt megfejelték kis falon rohangászós és ugrálós formulával, mert egyes pályarészek csak ügyeskedéssel érhetők el.

Az ígéretek szerint öt helyszín és nagy térképek várnak ránk, amelyek több tucat egyedi kihívást rejtenek. A játékot negyedik generációs Unreal motor mozgatja, a dizájn kifejezetten szerethető. A srácok az egyjátékos kampány mellett, egy ún. Infinity játékmódot is terveznek, illetve többjátékos arénákat is kapunk. A játék PC változatát még idén szeretnék kiadni, amin felül Xbox Series X|S és PlayStation 5 konzolos verziók is tervben vannak.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5