AOC GAMING U28G2XU2 – Villámgyors gamer kijelző jöhet?

Szerző: Game One Admin

2022.07.14.

Szereted a videojátékokat? Szeretnéd élvezni az új gépek nyújtotta őrületes sebességet? Akkor az AOC Gaming U28G2XU2 lesz számodra a tökéletes választás, legyen szó akár PC-ről, akár konzolokról, ugyanis 144 Hz frissítési rátát kínál 1 ms GtG válaszidővel. Egyszerre képes kielégíteni a mainstream és a hardcore játékosok igényeit, míg legutóbb ugye a hardcore PC-s gamereknek kedveskedtek egy szörnyeteggel (AGON PRO AG344UXM).

Az U28G2XU2 egyszerre kínálja a legfolyékonyabb játékélményt nagy felbontáson, részletes vizuális megjelenítéssel magas képfrissítési frekvencia mellett. Míg az elődmodell (U28G2XU) DisplayPort csatlakozót használt a 4K-s 144 Hz-es megjelenítéshez, addig az U28G2XU2 modell két HDMI 2.1-es porttal szolgálja ki ezeket az igényeket. A csatlakozók között két DisplayPort 1.4-es lehetőség is adott, így akár 4 különböző videoforrást is tud fogadni 4K felbontáson, extrém képfrissítési sebesség mellett, akár PIP vagy PBP módokban is. A készülék támogatja az Xbox Series S/X és PlayStation 5 nyújtotta 120 Hz-es 4K-s felbontását, HDR és VRR lehetőségek mellett (nyilván asztali PC-k izmos videokártyájával ennél többre is képes).

A 71 centiméteres (28″) IPS-panellel felszerelt monitor széles 178/178° betekintési szögekkel bír, a 400 nit-es csúcsfényereje révén nem lesz gond a láthatósággal, és széles színskálát és magas színpontosságot is kínál. A VESA DisplayHDR 400 tanúsítvány mellé még változó képfrissítési frekvenciát is támogató Adaptive-Sync technológia sem maradhatott el, a zökkenőmentes játékélmény megteremtése végett. Az U28G2XU2 még egy 4 portos USB 3.2 elosztóval is fel van vértezve, ami nagy sebességű adatkapcsolatot tesz lehetővé a csatlakoztatott külső meghajtókkal.

A rendkívül ergonómikus és dizájnos állványára szerelve magasságállíthatóságot, dönthetőséget és forgathatóságot biztosít, ráadásul 90°-ban még függőlegesen is elforgatható. A LowBlue módnak és a FlickerFree technológiának köszönhetően a játék vagy munka éjszaka is kényelmes, az OSD-ből hat dedikált játékmódból is válogathatunk, de a Dial Point (célkereszt), a Game Colour és a Shadow Control funkciókról sem kell lemondanunk. Az AOC GAMING U28G2XU2 modell 2022 júliustól megvásárolható 799 € ajánlott fogyasztói áron.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5