PowerWash Simulator teszt – Miért én takarítom az agyvelő darabkákat?

Szerző: Game One Admin

2022.07.28.

Az ikonikus mondat Quantin Tarantino 1994-es Oscar-díjas filmjében hangzott el, mikor Jules bukkanóra hajtott, aminek hatására Vincent pofán lőtte Marvint, majd megpróbálták a legkirályabb problémamegoldó segítségével villámgyorsan kitakarítani a kocsit belülről. Na, a PowerWash Simulator ezt a takarítást nem biztosítja, azonban számos különleges épületet, területet és járművet kell fényesre nyalnunk általa.

Az angliai FutureLab, akik már bizonyítottak a Velocity 2X-el, most partnerre talált a Square Enix személyében, akik úgy érezték, hogy nagyon kellene a piacnak egy minőségi mosó szimulátor. A FutureLab pedig tette a dolgát és megcsinálta 2022 nyarára időzítve a magasnyomású szimulátort, hogy éteri haraggal súlythassunk le a makacs szennyeződésekre. Mert bizony igen komoly munkákkal találják meg apróka takarító cégünket, irgalmatlan tróger emberek léteznek, mert ilyen mocskos kerteket, házakat, játszótereket ritkán látni. Jó, fogjuk el, hogy agyonverte a környéket egy vulkánkitörés hamuja és azért borítja a környéket koromtenger. Egy-egy nagyobb ház (Fire Station, Bungalow, Shoe House, Forest Cottage) lecsapatása után, felüdülésnek számít egy néhány perces mikrobusz, corssmotor vagy golf kocsi tisztítása (egy tűzoltókocsi vagy Vintage Car már nagyobb falat).

Nyilván a keményebb melók vaskosabban is fizetnek, igaz akár egy órát is rászánhatunk mire minden deszkát átmosunk egy faházon. A pénzünket érdemes elkölteni komolyabb felszerelésre, vagy egyszerűen csak a mosónkhoz adagolható tisztítószerekre, amelyek hatékonyabban oldják a különböző szennyeződéseket (a megjelenésünkre is költhetünk, dögös gumiruhát és kesztyűt is vehetünk, vagy a pisztolyunk is kaphat valami extra skint). A Prime Vista 1500-as gyengécske, otthoni mosópisztolyt pár meló után egy izmosabb Urban X U2-esre cserélhetjük, vagy komolyabb összegért beszerezhetjük a Prime Vista 3000-est, ami már egy elég komoly cuccnak számít. A Prime Vista Prot csak a nagyon eltökélt mosómesterek fogják beszerezeni, ugyanis 5000 dolláros árcédulája mellett legalább 18 melót kell maximálisra, azaz 5 csillagos értékelésűre teljesítenünk (azaz a kampányt tisztára kell csutakolni).

Mesterségem címere: Magasnyomású mosó

Nem is gondolnánk elsőre, de rengeteg időt megspórolhatunk, ha a különböző felületeket megfelelő vegyszerekkel kezeljük. Egy-egy 10 dolcsis flakon bizony felére csökkentheti a munkaidőt, leginkább a járművek aprólékos rácsos, réses szerkezetüknél válik be, ahogy zabálja a makacsabb szennyeződéseket. A por és korom lerakódás mellett, agresszívebb koszfajtákkal is meg kell majd küzdenünk, a sártól, a mohásodáson át, egészen a penészig vagy a rozsdáig. Bármennyire is érthetetlen, de egy koszos mászókában állva és pisztollyal a kezünkben a színes deszkákat takarítani valahogy kifejezetten jó érzés, egy nemes feladatnak éljük meg, ahol majd gyerekek játszanak a minőségi munkánk után.

A kampány magában képes a közel kéttucatnyi mosnivalójával simán 10 óra fölött rabolni az időnkből és akkor a további játékmódokról még nem is beszéltünk. Nyilván oltári nagy móka a társas mosás, kooperatív módban hamarabb végezhetünk a kampánnyal és egy csomót ökörködhetünk is. Egyes küldetéseknek a Challenge mode-ban nekiugorhatunk idő vagy víztakarékos célok mellett is, és akkor a speciális kihívásokról még nem is beszéltünk. A Specials lehetőségnél lecsapathatunk egy Mars járót, egy gőzmozdony, egy minigolf pályát vagy egy törpös kutat. Ez utóbbi feladatokat, vagy a Free Play pályáin akár 6 fős pancsolást is rendezhetünk, itt aztán rendesen el tud szabadulni a fantázia és a játék egy teljesen új oldalát mutatja meg.

Kurva idegesítő mikor az apró alkatrészek után kell kutatni, pedig már 99%-ban készen vagyunk, rengeteg felesleges idő ezek felkutatása, miközben még jelzést is kérhetünk rájuk (vagy a TAB gombbal felvillanthatjuk a koszos felületeket). Apró vackok eldugva egy lemezborítás alatt alaposan képesek potenciával felruházni az addig lankadtan bágyadó péniszt az agyunkban. Az is alaposan képes megtöcskölni idegrendszerünket, mikor egy olyan színű alkatrészt keresünk, mint a kijelölés villogása és távolról szinte észre sem venni. Minden elem kapcsán van egy indikátor a képernyő balfelső sarkában (az elem nevével együtt), ami egy fehér csíkkal jelzi a tisztaságát, így ez is segíthet a beazonosításban, vagy az építőelemek tisztaságát is nyomon tudjuk követni, melyeken éppen dolgozunk.

Zúg a víz, pusztul a kosz!

Kapott néhány kisebb tárgy fizikát is, így a kerti törpék feldönthetőek, a sivatagban a száraz bokrok megkergethetőek és a többjátékos módban a kreativitásunktól függően egy spontán 3v3-as labdajátékot is nyomhatunk, mondjuk a gördeszkapályán található focilabdával. A kreatívak rajzolhatnak, üzeneteket írhatnak a koszba és még akár versenyezhetünk is, de a kooperatív lehetőség rengeteget dob a hamar ellaposodó egyjátékos slagozáson. Kicsit bátrabbak is lehettek volna a fejlesztők, ugyanis rengeteg lehetőség maradt még benne. Párhuzamos verseny mód, vízsugáron alapuló minijátékok, aszimmetrikus multi, ahol egy játékos titokban koszolhatott volna ezzel hátráltatva a többi játékost, vagy csak az időjárással is ügyeskedhettek volna (egy kis eső segíthetne alkalmanként). Sőt, egy keményebb kihívásokat rejtő játékmódban váratlan galambszar támadás is érhetné a szinte kész fényezésű verdát a felhajtón. Garantált lenne az agyfasz.

Biztosra vehetjük, hogy van ezekben a játékokban valamilyen elrejtett kódsor, vagy grafikai effekt, amivel megbabonázzák az agyunkat és nem lehet abbahagyni a vizezést. Más magyarázattal nem tudunk szolgálni, mikor órákon keresztül egymás után csapatjuk le a járgányokat egy garázsban, vagy a mocskos kerteket, természeti katasztrófa sújtotta játszótereket, kertvárosi bungalókat. A grafika egészen szerethető, a Unity motor nyújtotta lehetőségek elégnek bizonyulnak, nyilván egy ilyen témájú játéhoz mérten. Mondjuk több időjárási effektet is elviseltünk volna, vagy a napszakokkal és bevilágítással is lehetett volna játszani (fejlámpás éjszakai melók?). Az audio részleg odatette magát és kikevertek egy közepes vízspriccelés hangeffektet, mert mást nem nagyon hallunk a játék során (pár háttérzaj néha fellelhető, madárcsicsergés ilyesmik), a zenével meg biztos úgy voltak, hogy azt megoldja magának mindenki és igazuk is volt. Metallica, Die Antwoord, Pantera minden csapatja a mocskot. Biztos lesz, aki betolja majd az Animal Cannibalstől a Takarítónőt.

Összegzés

Megsemmisítő a beismerés, hogy nem vagyunk normálisak, mikor feleszmélünk, hogy több, mint egy órája vízsugárral locsolunk egy játszóteret. De ez a PowerWash Simulator erénye, hogy képes ezt lehetővé tenni. A kellemes megvalósítással és az ötletes feladatokkal simán képes órákra a képernyő elé szögezni, pedig szimuláció nélkül akár sokunk a kertbe is kimehetne inkább takarítani, mi mégis virtuálisan csináljuk. Valahogy el tudja érni, hogy kényszert vált ki a játékosból egy-egy feladat elvégzése, csak ne lenne annyira monoton állandóan. Ezen egyébként a kooperatív módos spricc partival sokat lehet javítani. Ha valaki gerjed ezekre a címekre, akkor számára 25 euróért beköszönt a menyország, ugyanis több 10 órányi takarítanivalót kap az arcába a PowerWash Simulatorral.  

Pozitívumok

Negatívumok

0 %
Szerkesztőnk értékelése

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5