Nem tartja fontosnak a visszafelé kompatibilitást a Nintendo

Szerző: R4bbit

2022.11.13.

A Nintendo erőssége az új videojáték-élmények megteremtésében rejlik, jelenette ki nemrég Shigeru Miyamoto, ezért a márka a következő generációs eszközök esetében nem biztos, hogy biztosítja a visszafelé kompatibilitást annak ellenére, hogy az már korántsem olyan bonyolult, mint a múltban.

A Switch a hatodik születésnapjához közeledik, meglehetősen szokatlan, hogy egy konzol ilyen sokáig bírja anélkül, hogy bejelentették volna az utódját. A Switch erősebb verziójáról ugyan már évek óta pletykálnak, ezért a rajongók figyelemmel kísérik a társaság következő évre vonatkozó terveit, azonban az új hardverrel kapcsolatban továbbra sincs hivatalos bejelentés. A konzolból egyébként eddig 114 millió darabot értékesítettek, a vállalat az áremelést is fontolóra vette, tekintettel a globális gazdasági helyzetre.

Shigeru Miyamoto, a Nintendo igazgatója az utolsó negyedéves pénzügyi jelentést követően válaszolt néhány kérdésre, itt került szóba a jövőben érkező hardverek visszamenőleges kompatibilitása. Miyamoto elismerte, hogy a korábbi hardvergenerációkban nehézségekbe ütközött a probléma megoldása, mert a fejlesztői környezet és játékok készítéséhez használt szoftverek túlságosan széles palettát képviseltek, ez azonban napjainkra már szabványosabbá vált. Ennek ellenére a Nintendo egy újabb generációban olyan játékélményt igyekszik nyújtani, amire az előző nem képes, ezért a társaság nem feltétlen a visszafelé kompatibilitásra helyezi a hangsúlyt.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5