Enotria: The Last Song – A remény hangjai

Szerző: R4bbit

2022.11.18.

A korábban főként kisebb projekteken dolgozó olasz Jyamma Games elérkezettnek érezte az időt nagyobbat gurítani. A taljánok azonban nem az etalonnak számító From Software souls-játékok nyomasztó stílusát igyekeznek megidézni, hanem egy színpompás és már-már kellemesnek ígérkező környezetbe helyezik a cselekményt.

Az Enotria: The Last Song buján zöldellő napsütötte helyszíneivel csupán első pillantásra hívogató, a felszín alatt egy megtört világ és sok szomorúság lapul. A souls-like elemeket bőségesen használó akció-szerepjátékot akár a Fable örökösének is tekinthetnénk, azonban az alkotók szeretnék a játékosok fejébe verni, hogy a látszat ellenére ez egy kegyetlen világ. Túl sok részlet még nem derült ki a játékról, annyi biztos, hogy rengeteg felfedezés és harc vár majd ránk.

Érdekesnek ígérkezik ugyanakkor a Ardmore névre keresztelt funkció, amivel befolyásolható az ellenségek viselkedése, átrendezhető a környezetünk, előbbi az összecsapásoknál jöhet kapóra, utóbbi pedig a fejtörők megoldásában vagy akadályok leküzdésében lehet segítség. A játékban az ígéretek szerint megjelenik majd az olasz folklór és legendák, ami sajátos hangulattal fejelheti meg a kalandozást. A fejlesztők között olyanok is megtalálhatók, akik korábban a The Witcher harmadik felvonásán is dolgoztak. Sajnos megjelenési dátum, illetve platform lista egyelőre nincs.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5