Stúdiót nyit Sanghajban a Gearbox

Szerző: R4bbit

2022.11.20.

A Gearbox Studio Shanghai megnyitása egy hosszú távú stratégia része, amivel a vállalat nagyobb befolyást szeretne szerezni az ázsiai, közelebbről a kínai piacon.

A Randy Pitchford vezette stúdiót az ezredfordulón alapították, a társaság az utóbbi időben főként a Borderlands szériával hallatott magáról. A New Tales from the Borderlands című grafikus kaland elég vegyes kritikákat kapott, azonban a tavasszal bemutatott Tiny Tina’s Wonderlands már jobban teljesített, jócskán felülmúlta a kiadó (Take-Two Interactive) várakozásait. A Gearbox a siker láttán bejelentette a Borderlands univerzum bővítését, amihez a fejlesztői bázis feljavítása is szükséges.

A Gearbox Shanghai gerincét javarészt az Eidos Shanghai (ami nemrég bezárt Montreali csapat alá tartozott) fejlesztői alkotják, a stúdió a kínai piacon „hiperlokalizált marketing erőfeszítésekben” segíti majd a vállalatot, illetve „érdemi támogatást nyújt” a Gearbox újabb játékaihoz.

A Gearbox tulajdonosa egyébként az Embracer Group, ez a befektetői csoport vásárolta meg a Square Enix több érdekeltségét, így kis túlzással házon belüli átrendeződésről van szó. Az új stúdió vezetője Gigi Ning (az Eidos Shanghai korábbi fejese) maradt, a társaságnak a Gearbox Publishing San Francisco felé van beszámolási kötelezettsége. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új csapat milyen játékokon fog dolgozni, de tekintve hogy a Gearbox több AAA címet is tervez, biztosan nem fognak unatkozni.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5