David Cage mesélt kicsit az új Star Wars játékról

Szerző: R4bbit

2022.12.05.

A Quantic Dream alapítója, rendezője és írója egy interjúban beszélt a Star Wars Eclipse-ről, amely bevallása szerint a stúdió eddigi legambíciózusabb játéka és teljesen más lesz, mint a Detroit: Become Human.

A Star Wars Eclipse hozzávetőleg kétszáz évvel az előzmény-trilógia és több ezer évvel a Régi Köztársaság korszaka előtt játszódik, tehát egy viszonylag ismeretlen érát mutat be a filmes játékokhoz képest, így sokkal szabadabb kezet biztosít az alkotóknak. Az IGN Japannak adott interjújában Cage határozottan leszögezte, hogy az Eclipse markánsan különbözik majd utolsó sikerjátékuktól, ugyanis az Eclipse valóban sci-fi lesz, míg a Detroit szerinte inkább „zavarba ejtő és elgondolkodtató látomás” volt.

Arra a kérdésre, hogy ez miként fog megjelenni a játékban az író-rendező nem válaszolt, mert szerinte ez túl sokat fedne fel idő előtt a cselekményből, amit érthetően szeretnének elkerülni. Valószínűleg ez lehet az oka, hogy a megjelenéssel kapcsolatos konkrétumokat sem érdemes feszegetni, jelen álláspont szerint a játék két éven belül nem várható, sokak szerint kicsit korai is volt bejelenteni.

Mivel a stúdió először dolgozik lincencelt címen, többen aggódnak a kiadó és jogtulajdonosok befolyása miatt, Cage azonban elárulta, hogy tíz éves kora óta, amikor az első film a mozikba került, nagy rajongója a Star Warsnak, ezért ugyanolyan odaadással készítik a címet, mintha saját eredeti IP lenne. Amennyiben sikerül a stúdióra jellemző történetmesélést egy kalandokban gazdag játékmenettel társítani, nagy valószínűséggel egy kiváló Star Wars alkotással lehetünk majd gazdagabbak.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5