The Game Awards 2022 – Szórjuk a morzsákat

Szerző: R4bbit

2022.12.09.

A Los Angeles-i Microsoft Theatre adott otthont a kilencedik The Game Awards rendezvénynek, ahol hírességek és persze a játékvilág prominens tagjai adtak egymásnak randevút, hogy beszámoljanak arról, mire számíthatunk a közeljövőben.

Hónapokig tartó találgatások után megerősítették a PlayStation PS5 exkluzív Returnal PC változatát, amely hosszú idő után a a finn Housemarque stúdió legnagyobb és legambiciózusabb projektje lett. A PC változat kapcsán több szivárgás is volt, azonban a stúdiót felvásárló Sony Interactive keményen igyekezett elejét venni a pletykáknak, most végül pontot tettek a találgatások végére.

Bár a hét elején már tudni lehetett, most hivatalosan is megerősítették, hogy 2023. június másodikán érkezik a Street Fighter hatodik felvonása PS5, PS4 , Xbox Series X/S konzolokra, plusz PC (Steam) változatra is számítani lehet. A Capcom a játék Deluxe és Ultimate kiadásait is beharangozta, előbbi Year One Character Passt, négy extra karaktert és egy Drive Ticketet (4200) tartalmaz, míg az utóbbit választva többek között egy évre szóló Ultimate Pass és Drive Ticket (3500) ütheti extraként a markunkat.

Érkezik a Dead Cells : Return to Castlevania crossover DLC, ami az alkotók szerint a legambiciózusabb Dead Cells tartalmi kiegészítőnek ígérkezik. A DLC egy új történetszálat bont ki, amelyben The Beheaded Richter Belmonttal fut össze, hogy együtt keveredjenek halálos kalandokba. Kedvenc stúdiónk a Supergiant Games beharangozta a Hades második részét, amiben Titan of Time ellen vehetjük majd fel a harcot. A megjelenés még kicsit odébb van, mert „még sokat kell dolgozni, hogy minden összeálljon”.

Ken Levin, a Bioshock atyja új stúdiója élén egy szólista, narratív első személyű lövöldözős játékon dolgozik. A Judas szinopszisában egyelőre túl sok minden nem szerepel, egy bajba jutott csillaghajó, egy menekülési terv és kényszerű szövetségek szerepelnek a sajtóanyagban. Az ígéretek szerint a Judas egy szerepjátékos elemekkel megbolondított narratív scifi lesz, amin egy alig három tucat fejlesztőből álló csapat dolgozik.

Márciusra ígérik a Jedi: Fallen Order folytatását, ami az alkotók bevallása szerint sötétebb és mélyebb lesz az előzménynél. Cal Kestis újabb kalandját a Respawn Entertainment és a Lucasfilm Games közösen készítette, öt évvel járunk majd a Fallen Order eseményei után, amikor a galaxis egyre mélyebbre süllyed a sötétségbe és káoszba. Az utolsó túlélő Jedi Lovagok egyikeként Cal döntésre kényszerül, meddig hajlandó elmenni, hogy megvédje önmagát, barátait és a Jedi Rend örökségét?

Jön Hideo Kojima megosztó játékának folytatása. A Death Stranding második részében visszatér Norman Reedus és Troy Baker, illetve az előzetes alapján Léa Seydoux is újra szerephez jut. Kojima elmondta, hogy részleteket egyelőre nem kíván megosztani, azonban elárulta, hogy a sztorit a járvány alatt teljesen átírta.

Megmutatta magát a Horizon Forbidden West: Burning Shores címet viselő kiegészítője, amiben Aloy a Los Angelest felemésztő vadonban fog akciózni. „Új karakterek, kalandok és még sok minden más” várható április végén, ekkora ígéri a Guerilla a friss tartalmat. Persze nem ez az egyetlen Horizon újdonság, Call of the Mountain alcímmel egy PlayStation VR2 kaland érkezik februárban, fejlesztés alatt áll az első felvonás PS5 változata, illetve a Sony és a Netflix egy nagyképernyős adaptáción is dolgozik.

A korábban PC exkluzív Company of Heroes harmadik része a korszellemhez igazodva újgenerációs konzolokra is megjelenik, ezért a felhasználói felületet és a vezérlést is átalakítják. A döntést a stúdió azzal indolkolta, hogy ideje volt bővíteni a széria közönségét. Az új epizódnak eredetileg szeptember közepén kellett volna megjelennie, azonban a fejlesztők úgy érezték, hogy szükségük van még kis időre ahhoz, hogy a játékélmény tökéletes legyen. A CoH3 alatt a Relic kifejezetten valósidejű stratégiai játékokhoz tervezett, ötödik generációs Essence motorja dolgozik majd.

A From Software nagy valószínűséggel eldurrant néhány palack pezsgőt, miután az Elden Ring a God of War: Ragnarökkel szoros versenyben behúzta az Év Játéka díjat. A stúdió képviseletében a játék rendezője, Hidetaka Miyazaki mondott köszönetet a játékosoknak, bár túl hosszú ünneplésre aligha lesz idő, ugyanis a társaság bejelentette az Armored Core újabb felvonását, ami egy külső nézetes mecha akciójáték lesz. A játék nem hivatalos forgatókönyvében állítólag kormányvállalatokról, a kultistákról és ismeretlen zsoldosokról esik szó, akik egy olyan idegen anyagért harcolnak, amely komolyan előremozdíthatja az emberi társadalmat.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5