Hogyan tovább HALO?

Szerző: Game One Admin

2023.01.22.

Nem is annyira régen derült égből villámcsapásként érte a publikumot a hír, miszerint a Microsoft megválik több mint 10.000 dolgozójától. A Bloomberg jelentése szerint mind a Bethesda, mind a 343 Industries érintett volt ebben az ügyben. A szóbeszéd szerint azonban az utóbbit érte sokkal érzékenyebben ez az egész.

Sok szakmabeli elmondása alapján ennek a tisztogatási hullámnak nem is kellett volna megtörténnie ezeken a helyeken, azonban a 343 véleményük szerint kifejezetten inkompetens vezetőséggel rendelkezik, ami elkerülhetetlenné tette. Rengeteg fejlesztő, aki a játékon dolgozott, szívügyének tekintette az egészet és tényleg apait-anyait beleadott. Mégis megváltak tőlük. A végén azonban eljutottak egészen oda, hogy maga a Microsoft kérdőjelezte meg, pontosan mit is csinál a csapat.

A Halo Infinite egy folyamatosan bővülő, épülő-szépülő projektként volt beharangozva, rengeteg megjelenés utáni tartalommal. Azóta azonban a beígért kiegészítőkből semmi sem lett. Igen, a multiplayer kapja azért a tartalmakat, viszont az egyjátékos kampányhoz úgy tűnik, hozzá sem szagoltak. Valószínűleg ez lesz a folytatásban is. Az ötlet, hogy nem kell majd éveket várnunk újabb kampány tartalmakra, úgy néz ki szertefoszlott.

A legnagyobb kérdés már csupán az lehet, hogy a Microsoft fog-e továbbra is ilyen irdatlan mennyiségű pénzt pumpálni a HALO-ba. Egyre inkább tűnik úgy, hogy továbbléptek és már nem feltétlenül szeretnék, hogy Master Chief legyen a brand arca. Ezt bátran meg is léphetik, hiszen többé-kevésbe zsákban van már az egész Call of Duty franchise erre a célra. Szomorú vége lenne ez egy ilyen hatalmas kalandnak…

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5