A Dead Space Remake tönkreveri a The Callisto Protocolt?

Szerző: Game One Admin

2023.01.27.

A The Callisto Protocol katasztrofális rajtja után elképesztően vártuk a Dead Space felújított verzióját, mondván hátha az egy picit jobb lesz. Valamilyen szinten boldogok lehetünk, hiszen nem lett annyira rossz, mint az előbb említett alkotás.

A gépigényben és az optimalizációban sajnos itt is vannak kisebb-nagyobb problémák. Nézzük is gyorsan meg, mit ajánlanak hivatalosan a fejlesztők az alkotáshoz. A minimumhoz szükségünk van egy Ryzen 5 2600x/Intel i5-8600 és AMD RX 5700/Nvidia GTX 1070 kombóra 50 gb tárhellyel megtoldva. Az ajánlott már inkább egy Ryzen 5 5600x/Intel i5-11600K és AMD RX 6700/Nvidia RTX 2070 társítás. Mindkét esetben kell már 16 GB ram.

Még a megfelelő specifikáció esetén a maxra tolva sem néz ki olyan igazán agyeldobósan. Nagyon messze vagyunk már attól, amikor a Frostbite motor minden más előtt járt ilyen szempontból is. Sokkal jobban fut, mint a The Callisto Protocol, azonban sokszor figyelhető meg még közben a stutter. Ez nagyjából ott érhető tetten, hogy „szaggat” a játék még akkor is, amikor megvan a megfelelő képkockaszám.

A Necromorphok tehát jobban néznek ki, mint valaha. Rengeteg olyan hely van így is a hajón, ami egyszerűen szemkápráztatóan néz ki. Szerencsére a harcrendszer is maradt a régi, szóval ezzel sem lesz probléma. Mindezek mellett megéri kipróbálni a felújított verziót, főleg azoknak, akik az eredeti alkotást is szerették.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5