A Microsoft akvizíciója árthat az angol játékosoknak

Szerző: Game One Admin

2023.02.09.

Legalább is ezt állítja a CMA, amely azt taglalja, hogy ez magasabb árakhoz, alacsonyabb minőséghez és szerényebb választékhoz vezethet majd, amely így nem lenne túl előnyös a szigetország lakói számára. Nagyon nehezen akar összejönni ez az Activision felvásárlás a Microsoft részéről.

Rengeteg pletyka és szóbeszéd járja be a sajtót a Microsoft rekordvásárlása körül, ugyanis a játékipar másik óriásának ez nem igazán tetszett. A hatóságok még csak-csak átengedték a Bethesda ilyen szintű bekebelezését, azonban az Activision esetében már kevésbé elnézőek. Nagy szerepe van ebben a japánoknak, ugyanis igazán rosszul érintette ez őket. Mint tudhatjuk, egészen jó viszonyban volt a Call of Duty kiadója és a Sony.

A japánok sem könnyítik meg a helyzetet, ugyanis az Activision vezetője szerint már vissza sem hívják igazán őket, hogy tárgyaljanak. Így nehéz lesz új tartalmakat ültetni a Call of Duty PS-es változatába. A pletykák és a felvásárlás előtt még együtt beszélték meg a jövőre érvényes dolgokat és segítettek nekik egy picit tisztázni a helyzetet is a Call of Duty jövőjével kapcsolatosan.

Hogy mi is lesz ennek a drámának a kifutása, azt csak a jövő tudhatja. A Microsoft minden erejével azon van, hogy ezt a felvásárlást befejezze, míg a Sony ott tesz ennek keresztbe, ahol csak tud. Minél hamarabb abbahagyják ezt a huza-vonát, annál előbb tudnak teljesen a játékokra koncentrálni, ami számunkra csak előnyös lesz.

 

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5