Köröket ver a PlayStation a vetélytársára

Szerző: Game One Admin

2023.02.11.

Rengeteget hallhattuk és hallhatjuk mostanában, hogy mennyire sokszor érvel a Sony azzal, hogyha megveszi a Microsoft az Activisiont, akkor monopol helyzetbe fog kerülni. A redmondiak erre cáfoltak most rá, bizonygatva, hogy bizony ennyire gagyik is a konkurenciához képest.

Egy új jelentésben ugyanis azt taglalják, mennyire nagyon is van elmaradva a Microsoft platformja a japánokétól. A havi aktív felhasználókkal példálóztak ebben az esetben, ugyanis a pénzügyi jelentések alapján a PlayStation platform nagyjából kétszer annyi ilyen felhasználóval büszkélkedhet, mint az Xbox.

Nehéz tehát szerintük monopol helyzetet látni egy ilyen esetbe, amikor a japánok egy egészen elképesztő havi nagyjából 112 milliós felhasználóbázissal büszkélkedhetnek, míg a redmondiak úgy 50-55 millióval kullognak csak utánuk. Jelentős tehát a PlayStation tábor előnye, amelyet nagyrészt a PS4-es időszakkal épített ki, elvégre a Microsoft csúnyán leszarta a nyolcadik konzolgenerációs Xbox One-t, alig voltak exkluzív címeik.

Nem tudjuk, hogy ez jelentős szerepet fog-e játszani a hatóságok döntésében, ugyanis nemrég egy elég nagy fordulatot vett az ügy és már az eddig együttműködő szervek is ellenzik a felvásárlást a monopol helyzet kialakulása miatt. A redmondiak most minden erejükkel azon vannak, hogy valahogy sikerüljön meggyőzni minden felügyeletet a saját igazukról. Reméljük nem is olyan sokára lezárulhat ez a huzavona.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5