Melyik házba éri meg menni Roxfortban?

Szerző: Game One Admin

2023.02.14.

Összemértük egy picit a Roxforti házakat, hogy kinek melyikbe is éri meg pontosan menni. Hiszen mind Griffendél, mind a Marderkár teljesen más kihívásokat tartogat számunkra. A többi érdekességről már nem is beszélve…

Elképesztő rajtot vett a Hogwarts Legacy, pedig még ki sem adták az előző generációs platformokra. Jelenleg csak a PS5, Xbox Series és PC-s közösség szórakozhat a varázslós kalanddal. Sokaknak még nem sikerült hozzájutni, vagy csak egyszerűen nem tudták elkezdeni, szóval rápillantottunk a varázslóházakra, melyikbe miért éri meg csatlakozni. A képességeink alapján a teszlek süveg beoszt minket egy általa megfelelőnek ítélt házba, de itt ellent is mondhatunk neki és csatlakozhatunk az általunk vágyotthoz is. Tehát az ő döntése inkább csak ajánlás.

A Griffendél talán a legismertebb két ház között van és ők adták a filmek legjobban szeretett és legnépszerűbb karaktereit is. Nem kell messzire mennünk, hiszen a jó „öreg” Harry is itt pallérozódott a barátaival. Ha úgy szeretnéd játszani az alkotást, mintha valamelyik filmből csöppentél volna bele, akkor ez lesz számodra a legjobb választás. Azonban, ha ez hidegen hagy, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb opció számodra. Összegezve, ismerős helyszín, karakterek, egy plusz küldetés. Nem a legizgalmasabb, de biztonságos opció.

A Hugrabug már talán egy picit ismeretlenebb és így izgalmasabb hely a varázslótanoncunk számára. Tökéletes ház ez akkor, ha odavagyunk a virágokért és el tudnánk őket nézni naphosszat. Rengeteg szorgalmas diák található ott, akik élveznek ilyen körülmények között élni és tanulni. A közeg itt egy picit támogatóbb, hiszen sokkal kevésbé teljesítményorientáltak. A legizgalmasabb mellékküldetést itt érhetjük el, hiszen meglátogathatjuk a híres azkabani börtönt. Nagyon ajánlott.

Szóval a „sötétebb” és zártabb oldalra vágysz? Elhivatott vagy és sikeréhes? A hagyományok tisztelője? Rendben. A Mardekár lesz akkor a te házad, ami arról híres, hogy elintéz dolgokat. Így vagy úgy, de elintéz. Ő a másik olyan, akit már nagyon tüzetesen ismerhetünk akár a filmekből is. Ha nem érdekelnek a tetteid következményei viszont szeretnél a legsikeresebb lenni, akkor nem is kell tovább keressgélned. Mellékküldetésként a térképen kell majd barangolnunk és nyomokat és kulcs karaktereket keresnünk.

A legizgalmasabb ház egyértelműen a játékban a Hollóhát. Ide járnak talán a legokosabb diákok, akik elképesztően kreatív módon tudják megoldani a problémákat. El fog varázsolni a közös terek eleganciája, továbbá a bejárat is „mágikus”. Kicsit a Mardekár és a Griffendél között található ilyen szempontból. Mellékküldetésként nehéz felülmúlni a Hugrabug azkabani látogatását, azonban itt is izgalmas sztoriszál fog kibontakozni. Nyomoznunk kell majd ugyanis Ollivander öröksége után.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5