Rengeteg pénzből készült a Horizon Forbidden West

Szerző: Game One Admin

2023.02.21.

A Sony igazán nem sajnálja a pénzt a saját fejlesztésű alkotásaira. Főleg akkor figyelhető ez meg, ha az előző epizód remekül teljesített. Ez volt a helyzet Aloy kalandjával is, ugyanis a Horizon Forbidden Westre a pletykák szerint egészen magas büdzsét biztosítottak.

A japánoknak a Microsofttal ellentétben tényleg húzó ágazatuk a gaming, ezért addig kell ütniük és jobbnál jobb tartalmakat kiadniuk, amíg csak tudnak. Tudják természetesen ők is, hogy az előnyt számukra ezek a játékok jelentik. Amit sikerült megszerezniük az előző generáció megfelelő üzletpolitikája miatt, azt nem szabad már elveszíteniük.

Ennek a gyümölcsét élezte a pletykák szerint a Guerilla is, hiszen a Horizon Zero Dawn sikerei után egészen magas költségvetést kaphattak a második részhez. Az IMDB-n jelent meg az az információ, hogy nagyjából 110 millió eurót emésztett fel a játék elkészítése és így ez lett minden idők legdrágább Hollandiában gyártott médiaterméke.

Szintén a pletykákra hagyatkozhatva mondhatjuk azt, hogy abszolút megérte ezt az összeget. Hiszen azt beszélik, valahol 300 millió euró környékén van a belőle származó tiszta profit már. Ez történik akkor, ha tehetség és szorgalom találkozik a megfelelő anyagi háttérrel. Reméljük nem ül el a Hype és a következő alkotása is ilyen jó lesz a Guerillanak.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5