Ez lehet a Microsoft mesterterve?

Szerző: Game One Admin

2023.02.28.

Még mindig áll a bál a Microsoft felvásárlása kapcsán, hiszen először csak a Sony, majd később már a hatóságok sem szerették volna átengedni ezt az üzletet. Zseniális terve lehet a redmondiaknak ez ellen.

Elég régóta szólnak már a dolgok arról, hogy a Microsoft felvásárolta az Activisiont. Nem is lenne ezzel probléma, de a Sony-nak és így vele együtt több hivatalnak sem fűlik túlságosan a foga hozzá. Azzal az indokkal jönnek, hogy monopol helyzetet okozna a piacon, hiszen mind a Microsoft, mind az Activision óriás kiadók is egyben.

A hatóságok egyelőre hajlanak a japánok álláspontjára, azonban úgy néz ki ez nemsokára megváltozhat. A redmondiak ugyanis aláírtak egy szerződést, amelyben garantálják a Nintendo-nak és az Nvidianak, hogy a platformjaikra az elkövetkező 10 évben megjelenhetnek a Call of Duty alkotások.

Ez egy egészen jó döntés a Microsoft részéről, hiszen így biztosítva van a jövője a GeForce Now cloud gaming és a Nintendo kézi konzoljaira is. Ráadásul a redmondiak így a hatóságok orra alá is tudják dugdosni ezt a szerződést, hiszen láthatják, nem akarják maguknak megtartani a Call of Duty sorozatot. Lassan a labda már megint a hatóságok térfelén pattog, hiszen kíváncsiak vagyunk mit fognak ehhez szólni és változtatnak-e az álláspontjukon.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5