A Sony vált az AMD legnagyobb partnerévé

Szerző: Game One Admin

2023.03.03.

Többek között a jó játékoknak, illetve a már létező készletnek köszönhetően nagyon felgyorsult mostanában a PS5 konzolok eladása. Ez pedig ahhoz vezetett, hogy a tavalyi évben már a japánok lettek az AMD legnagyobb partnerei.

Sokáig elképesztően nagy problémát jelentett a chiphiány, ugyanis így nagyon kevés PS5-ös konzolt tudtak a felhasználók elérni. Ugyan ilyen cipőben járt a Microsoft is, hiszen a Series X-hez nagyjából ugyan az a technológia szükségeltetik. Ezeket pedig számukra az AMD szolgáltatja. Mint tudhatjuk, mindkét konzol architektúrája az AMD megoldásai köré épül fel.

A tavalyi évben azonban már sikerült egy picit több chipet gyártani és így be is indulhatott a nemlétező készletek feltöltése és a konzolok kiszállítása. A hatalmas PS5 hiány a scalperek rémálmára kezd lassan eltűnni. A legtöbb boltban már kiállítva is láthatunk ilyen gépet és készleten is tartják azt. Ez azt eredményezte, hogy becslések szerint az AMD éves forgalmának 16-20%-át tették ki csak ők.

Tényleg nem volt tehát még így sem rossz éve a gamingnek és vele együtt az AMD-nek sem. Habár a videokártya eladások több indok miatt is jelentősen visszaestek, azonban a konzolok így is elég nagy nyereséget tudnak hozni az óriásvállalatnak. Nem kell tehát aggódnunk szerencsére miattuk a továbbiakban sem.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5

Címkék: , , ,