Elképesztő mértékben fogy a Hogwarts Legacy

Szerző: Game One Admin

2023.03.08.

A Hogwarts Legacy a hatodik legnagyobb rajtot ünnepelhette, mióta számontartják ezt a listát az Európai Unióban. A Harry Potter univerzum még mindig rendkívül népszerű. Nincs azonban szégyenkezni valója a PS5-nek sem, hiszen ebből is rengeteget visznek mostanság.

Nagyjából jól körülírja a Hogwarts Legacy rajtját az a szám, hogy az elmúlt hat évben az EU-ban egyik Call of Duty sem tudott ilyen kezdést produkálni. A franchise dominanciáját tudva pedig egészen érdekes dolog ezt szemlélni, hiszen még a legrosszabbra értékelt darabokból is egészen jelentős mennyiség kelt el az idők folyamán. Hatalmas dolog tehát, hogy a Hogwarts megelőzte, hiszen lassan ez a széria „túl nagy ahhoz, hogy meghaljon”.

Még azonban így sem lett ez a legsikeresebb éve a játékiparnak. Hiába a hatalmas Hogwarts rajt, amely még a Red Dead Redemption 2-t is megelőzte, összességében nagyjából 10%-kal kevesebb alkotás kelt el, mint a tavalyi évben ilyenkor. A konzolok viszont nem szégyenkezhetnek. A PS5-ből konkrétan ötször annyi kelt el, mint előző februárban és az Xbox Series X-nek sem kell mínuszba mennie a gyártási nehézségek ellenére sem.

Nem kell azonban megijedni, azért esett egy picit vissza a játékok eladása, mert ezen kívül egyszerűen nem érkezett annyira népszerű nagy cím ebben az időszakban. Tavaly ilyenkor jött az Elden Ring, a Horizon Forbidden West, a Dying Light 2 de még a Pokémon Legends: Arceusnak is egészen erős számai voltak a második hónapjában is. Szerencsére tehát továbbra is pörög az üzlet.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5