Hogyan áll az Activision felvásárlás?

Szerző: Game One Admin

2023.03.10.

Összeszedtük az új részleteket az ügy körül, ugyanis semmi sem megy olyan simán, mint az elsőre gondoltuk volna. Nagyon makacs mind a Sony, mind a Microsoft a saját igazát tekintve és nem igen látjuk bíróság nélkül a kiutat.

Mióta bejelentette a Microsoft az Activision felvásárlását, azóta megy a huzavona a japánok, a redmondiak és a hatóságok között. Nem tudják eldönteni, hogy akkor végbemehet-e az üzlet. A Sony állandóan a monopol helyzet felállásával bombázza a hatóságokat, még a Microsoft ennek az elmaradásáról biztosítja őket. Most új részletek derültek ki.

Jim Ryan a PlayStation elnöke ugyanis zárt falak között azt mondta, hogy nem szeretne új Call of Duty-s megállapodást, ő csak azt szeretné, hogy ez a felvásárlás meghiúsuljon. Már azt is állították, hogy az Activision majd hibákkal telitűzdelt COD-ot ad ki a PS konzolokra, hogy átcsábítsa a vásárláókat a Microsofthoz. A redmondiak elmondták, hogy ez egyáltalán nincs így és teljesen alaptalan a dolog.

A szappanopera következő epizódjában a Microsoft 10 éves szerződést ajánlott a japánoknak sokkal jobb feltételekkel, mint a hatósággal ki tudták volna azt harcolni. Ezt azonban Jim Ryanék elutasították. Nem kerültünk tehát egyelőre közelebb a megoldáshoz, hiszen így láthatóan a japánok egyetlen célja a felvásárlás megakadályozása és nem az egyezségre jutás.

Oszd meg a cikket barátaiddal!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Értékelj:

5/5